Principala cauză a mirosului neplăcut din încălţăminte este transpiraţia picioarelor, care determină dezvoltarea bacteriilor. Cel mai indicat esteporţi încălțăminte de calitate, din piele, dacă ai posibilitatea.

 

 

 

Dacă însă pantofii tăi preferaţi au un miros neplăcut, nu te panica, pentru că există numeroase modalităţi de eliminare a mirosului. Iată câteva dintre acestea:

Oţetul alb. Înmoaie o cârpă curată sau o pereche de şosete în oţet alb şi pune-le în interiorul pantofilor, pe care, la rândul lor, aşează-i într-o pungă de plastic. După 24 de ore scoate pantofii, îndepărtează şosetele şi lasă încălţămintea într-o zonă aerisită timp de opt ore.

Pliculeţele de ceai. Dacă obişnuieşti să arunci pliculeţele de ceai folosite, ar fi bine data viitoare să le păstrezi în cazul în care te confrunţi cu mirosul neplăcut al pantofilor. Lasă peste noapte un pliculeţ de ceai folosit în interiorul încălţămintei şi vei vedea că mirosul va dispărea complet.

Bicarbonatul de sodiu. Presară interiorul încălţămintei cu bicarbonat de sodiu (aproximativ două linguri) şi lasă să acţioneze peste noapte. A doua zi, îndepărtează bicarbonatul şi vei constata că mirosul a dispărut. Aceeaşi metodă o poţi aplica folosind sarea.