Cearcănele, ridurile şi pungile de sub ochi sunt probleme frecvente care apar, posibilele cauze ale acestora fiind oboseala, retenţia de apă, stresul sau o dietă necorespunzătoare.

Din fericire, există remedii naturiste care au rolul de a reduce şi estompa cearcănele şi pungile de sub ochi, de a împrospăta şi reda pielii frumuseţea.

Cartoful

Cartoful are proprietăţi cicatrizante şi calmante, reduce cearcănele şi luminează zonele mai închise ale pielii. Tamponează zona din jurul ochilor cu o dischetă demachiantă pe care ai înmuiat-o în sucul de la 3 cartofi răzuiţi. Lasă-l să acţioneze timp de 20 de minute, iar apoi curăţă tenul cu apă. Dacă nu vrei să optezi pentru sucul de cartofi, poţi aplica câteva felii de carfofi pe ochi seara, înainte de culcare şi lasă-le să acţioneze câteva minute. Se repetă tratamentul de cel puţin trei ori pe săptămână.

Castravetele

Reprezintă remediul cel mai cunoscut şi mai rapid pentru reducerea pungilor şi hidratarea zonei. Castravetele este bogat în vitamina C şi are proprietăţi de vindecare şi de calmare. Castravetele reduce inflamaţiile, închide porii, curăţă tenul, relaxează ochii şi diminuează cearcănele. Aplică pe pleoape două felii de castravete şi lasă-le să acţioneze 10-15 minute, apoi şterge zona cu o dischetă înmuiată în apă. Se repetă procedeul de două-trei ori pe săptămână. De asemenea, rade un sfert de castravete şi umezeşte două discuri demachiante în acel suc. Aplică-le pe ochi pentru 15 minute şi vei observa nu doar că ochii se vor relaxa, ci treptat cearcănele se vor diminua.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un remediu excelent pentru reîntinerirea pielii. Păstrează-l la frigider şi aplică-l sub formă de comprese pe ochii obosiţi, de trei ori pe săptămână. Poţi încerca acelaşi procedeu şi cu ceaiul negru sau de muşeţel.

Fisticul 

Este unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva pungilor negre de sub ochi. Pisează câteva boabe de fistic şi amestecă-le cu o lingură de lapte şi aplică apoi compoziţia sub ochi. Lasă să acţioneze timp de 30 de minute.