Alcătuit din materii prime cu conţinut mare de carbon şi tratat la temperaturi de peste 600 de grade Celsius în absenţa oxigenului, cărbunele activ este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale care ajută în tratamentul multor boli, printre care arsuri stomacale, indigestie, balonări sau intoxicaţii alimentare.

Utilizarea cărbunelui medicinal nu are efecte secundare asupra sănătăţii, ci dimpotrivă, utilizarea lui ajută la eliminarea efectelor intoxicării organismului. Datorită proprietăţilor sale este recomandat şi ca ingredient minune pentru albirea dinţilor.

Cum funcţionează

Cărbunele este un material cu textură poroasă şi are efect abraziv. Modifică nivelul Ph-ului din cavitatea bucală, prevenind cariile şi distrugând bacteriile care le produc. Curăţă şi dezinfectează dinţii, limba şi gura în întregime. Nu cauzează iritaţii ale gingiilor, spre deosebire de albirea cu peroxid de hidrogen.

Curăţă petele, absorbind taninul care se depune pe dinţi în urma consumului unor alimente precum fructe de culoare mov (fructele de pădure) şi unele legume, dar şi anumite băuturi cum ar fi ceaiul, cafeaua sau vinul. Atenţie, cărbunele medicinal funcţionează doar pentru îndepărtarea petelor de pe dinţi, însă este ineficient în cazul în care ai în mod natural dinţii mai galbeni.

Cum procedăm

Pisează o tabletă sau desfă o capsulă de cărbune medicinal, aplică praful rezultat pe periuţa de dinţi şi periază timp de 3-5 minute suprafaţa dinţilor, apoi clăteşte cu multă apă cavitatea bucală. Vei observa rezultate chiar după primul periaj. Procedura se efectuează doar o dată pe săptămână, deoarece perierea regulată cu această substanţă abrazivă poate duce la distrugerea permanentă a smalţului, care determină sensibilitate dentară şi chiar îngălbenirea dinţilor.

Cărbunele activ există pe piaţă şi sub formă de pulbere, dar această formă pătează foarte tare suprafeţele, periuţa de dinţi şi hainele.