Apa de nucă de cocos este de fapt sucul din miezul nucilor de cocos încă verzi, care nu au ajuns la maturitate. Nu are grăsimi şi colesterol, are puţine calorii şi este foarte hidratantă.

Este un înlocuitor excelent pentru apa potabilă, deoarece lichidul este limpede, dulce şi steril, conţine 94% apă, aminoacizi, citokinine, vitamine din complexul B, zaharuri, minerale, electroliţi, enzime şi fito-hormoni. Este una dintre băuturile răcoritoare naturale des consumată în întreaga lume datorită proprietăţilor sale nutritive.

Iată care sunt beneficiile pentru care apa de nucă cocos ar trebui băută:

Menţine sănătatea inimii. Potrivit studiilor, apa de nucă de cocos poate contribui la reducerea  riscului de atac de cord. Este foarte bogată în potasiu: o porţie oferă 569 mg, (mai mult decât bananele) şi contribuie la menţinerea sub control a nivelurilor tensiunii arteriale prin neutralizarea efectelor stimulatoare ale sodiului. Apa de nucă de cocos conţine doar 160 mg de sodiu, fapt care, la rândul său, ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale şi a bolilor de inimă.

Previne deshidratarea datorită electroliţilor şi mineralelor, care refac rezervele de apă şi electroliţi din corp. În plus, persoanele care suferă de diaree ar trebui să bea apă de nucă de cocos pentru re-alimentarea corpului şi prevenirea deshidratării.

Este un bun energizant. Graţie conţinutului bogat de vitamine şi minerale, apa de cocos este un bun energizant, care poate fi consumat înainte sau după oricare activitate fizică. Este ideală pentru sportivi şi pentru persoanele care lucrează intens şi pierd multă apă în timpul activităţilor/antrenamentelor, deoarece înlocuieşte rapid fluidele şi nutrienţii pierduţi din organism în timpul desfăşurării respectivei activităţi. În plus, apa de cocos accelerează metabolismul, grăbind pierderea kilogramelor în plus, fapt care o face ideală pentru dietă.

Previne şi elimină pietrele la rinichi. Datorită magneziului şi potasiului din compoziţie, apa de nucă de cocos acţionează ca un agent diuretic puternic şi este perfectă pentru a menţine rinichii în stare bună de funcţionare. 

Îmbunătăţeşte aspectul pielii. Echilibrează nivelul pH-ului şi creşte elasticitatea pielii. Poate trata vergeturile, celulita, eczemele şi chiar acneea.