Ca să scapi de celulită nu este suficient doar masajul. Pe lângă alimentaţie, exerciţii fizice, mai ai nevoie de împachetări anticelulitice, dar şi de un aliat de nedăjde care te poate ajuta în lupta cu celulita. Ingredientul minune, pe care natura îl pune la dispoziţie, este argila.

Argila este bogată în minerale care sunt foarte repede asimilate de către organism: calciu, magneziu, fier, siliciu, potasiu, sodiu etc. şi are proprietăţi antibacteriene, dezinfectante, antiseptice, cicatrizante, antioxidante, tonifiante.

Împachetarile cu argilă se încadrează în categoria tratamentelor non-invazive şi se pot efectua acasă. Pe lângă faptul că te ajută să scapi de celulită şi îţi detoxifică organismul, acestea te ajută şi să slăbeşti, eliminând surplusul de grăsime.

Înainte de a aplica argila pe corp trebuie efectuat un peeling pentru eliminarea celulelor moarte. Poţi folosi zaţul de cafea sau făina de porumb. Următorul pas este aplicarea pastei de argilă pe care o obţii astfel: 1-2 plicuri de argilă, zeama unei jumătăţi de lămâie, 1 sau 2 linguri de ulei de măsline.

Foarte important este ca, la prepararea argilei, să se folosească doar recipiente şi ustensile din sticlă, porţelan sau lemn. Pentru grăbirea şi sporirea efectelor argilei, înfăşoară-te în folie alimentară timp de cel puţin două ore (sau cât de mult rezişti). Dacă este posibil, acoperă-te cu un prosop cald sau înveleşte-te cu cât mai multe pături, astfel încât efectul tratamentului să fie mai intens. După despachetare, clăteşte-te cu apă călduţă spre rece şi aplică o cremă hidratantă.