Pe lângă aportul lor de proteine, vitamine (C și B6) și minerale esențiale (potasiu și acid folic), numeroase studii au demonstrat că bananele ajută la depășirea sau prevenirea unor boli și au chiar proprietăți, până acum neglijate, precum combaterea mahmurelii și a depresiei, relatează ziarul ABC în ediţia online.

 

 

Un shake de banane în care se adaugă puțină miere este remediul perfect, cu efect aproape imediat de calmare a stomacului. Preparatul ajută la restabilirea echilibrului de zahăr în sânge, care scade după un exces de alcool, și la hidratarea organismului.

Banana este un aliment bogat în fibre care ușurează digestia și este indicată în afecțiuni precum diareea și ajută totodată la eliminarea colesterolului. Pentru a evita senzația de balonare se recomandă să fie consumate cu 20 — 30 de minute înainte de mesele principale. Nivelul ridicat de potasiu și redus de sare fac din banană un regulator natural al hipertensiunii arteriale și un protector natural al stomacului împotriva acidității.

Alimente indispensabile pentru orice dietă, inclusiv în cele pentru diabet sau de slăbire, bananele sunt un aliat de nădejde şi pentru cei care fac activități fizice, deoarece conțin fibră și zaharuri naturale precum zaharoza, fructoza și glucoza, care au un aport imediat de energie.

Potențează activitatea cerebrală şi, datorită conţinutului de triptofan (un tip de proteină pe care corpul îl transformă în serotonină), combat depresia, având efecte de relaxare și de ameliorare a stării de spirit.