Sarea poate face minuni pielii, dar şi întregului orgamism. Băile de sare pot avea efecte de înfrumuseţare, dar mai pot avea rolul de a reduce inflamaţiile, stimula circulaţia, de a diminua durerile sau de a îndepărta oboseala.

Unii specialisti susţin că apa sărată ajută în tratamentul împotriva unor boli de piele precum acneea, eczemele şi psoriazisul.

Vindecă afecţiunile ginecologice. Pentru tratarea cistitelor, infecţiilor urinare şi anexitei se fac băi complete sau de şezut, în fiecare seară, până la vindecarea afecţiunii. După baie nu se mai iese din casă şi trebuie evitată expunerea la frig. Apa sărată este, de asemenea, un tratament natural pentru reechilibrarea hormonală feminină şi tratarea infertilităţii.

Folosită sub formă de aerosoli, apa sărată previne şi tratează bolile respiratorii precum rino-faringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronşic, bronşită cronică sau fibroză pulmonară.

Apa sărată băută pe stomacul gol nu poate fi absorbită în organism şi trece prin sistemul digestiv detoxifiind colonul în mod natural. Este, de asemenea, un bun remediu contra constipaţiei.