Băile de aburi sunt un adevărat răsfăţ pentru piele deoarece îi întineresc aspectul şi o împrospătează. Ajută la înlăturarea oboselii şi a stresului şi tratează, combat sau ameliorează o mulţime de probleme ale pielii, cum ar fi aspectul tern şi lipsit de strălucire, acneea, punctele negre.

 

 

 

Băile de aburi contribuie la deschiderea porilor şi la curăţarea epidermei de toate impurităţile şi toxinele, previn îmbătrânirea prematură, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, ajută la curăţarea secreţiilor sebacee, cât şi a celulelor moarte ale pielii.

Băile de aburi sunt infuzii fierbinţi de plante. Se pot realiza însă şi cu ajutorul uleiurilor din petale de trandafir, lămâie, muşetel, lavandă sau lemn de santal.

Pentru baia de aburi este nevoie de un prosop mare şi un vas cu diametru mare. Se acoperă capul cu prosopul şi se aplică o cremă de faţă în jurul ochilor. Se apleacă capul deasupra bolului de la o distanţă de aproximativ 30 de cm de vasul cu apă. Nu este indicat să te apleci prea mult peste vasul cu apă, deoarece aburii fierbinţi pot irita pielea. Se stă aproximativ un sfert de oră deasupra vasului cu aburi după care se clăteşte faţa cu apă.

Este recomandabil ca băile de aburi să se realizeze o dată pe săptămână pentru cei cu ten normal, timp de aproximativ 7 minute, pentru cei cu ten gras se pot realiza de 3 ori pe săptămână, aproximativ 12 minute, iar pentru cei cu ten mixt se pot face o dată la 2 săptămâni şi să dureze aproximativ 10 minute.