Blake Dinkin, fondatorul firmei Black Ivory coffee, a introdus pe piață un nou sortiment de cafea denumit ‘kopi luwak’, extras din balegă de elefant de către localnicii Thailandei. După ce vor fi spălate și râșnite, aceste boabe vor fi folosite pentru pregătirea unei cafele unice, printre cele mai scumpe din lume, relatează EFE.

 

 

Stomacul elefantului acționează ca o oală sub presiune, spune producătorul care laudă aromele acestei băuturi cu aromă de iarbă și fructe, obținută din boabe care au intrat în contact cu alimentele consumate de elefanți. Iar acizii care facilitează digestia suprimă amărăciunea cafelei, asigură el.

Pentru a obține un kilogram de cafea, elefanții trebuie să mănânce 33 de kg de boabe de cafea în amestec cu orez și banane, subliniază producătorul.

Această cafea, care se găseşte doar în hotelurile de lux din Asia, se vinde cu 60 de euro pentru cinci cești de mărimea unui espresso. Raritatea acestei cafele (150 de kg la recolta din 2015) contribuie la imaginea sa de marcă.

Deschizătoare de tendințe în Europa, unde clientela selectă este amatoare de noutăți, cafeaua ‘Black Ivory’ este gata să cucerească localurile din Paris, Zurich, Copenhaga sau Moscova.

Numeroși fabricanți produc deja astfel de cafea recuperată din excremente de civete africane (mic mamifer) ținute în cuști pentru a colecta mai bine boabele.