“Femeia deasupra” a fost desemnată cea mai periculoasă poziţie sexuală, cu mari probabilităţi de a provoca fracturi ale penisului, potrivit unei cercetări realizate de un grup de oameni de ştiinţă din Brazilia, informează independent.co.uk.

 

 

Cercetătorii au precizat că fractura poate fi provocată de faptul că femeia controlează penisul cu întreaga ei greutate corporală, iar în situaţia unei “penetrări greşite”, vătămarea şi durerea sunt minore în cazul femeii, dar puternice în cazul bărbatului.

Autorii studiului, care a apărut în publicaţia Advances in Urology, au examinat, pe o perioadă de 13 ani, dosarele a 44 de bărbaţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale în trei spitale din oraşul Campinas, Brazilia, în cazul cărora exista suspiciunea de fractură de penis, 42 dintre acestea fiind confirmate de doctori.

Potrivit studiului, 28 de fracturi s-au produs în timpul unui act heterosexual, patru, în timpul unui act sexual între persoane de acelaşi sex, şase, în timpul unei stimulări manuale realizate de partener, iar în patru cazuri circumstanţele au rămas neclare.

“Studiul nostru susţine faptul că actele sexuale care implică poziţia «femeia deasupra» prezintă cele mai mari probabilităţi de a provoca fracturi ale penisului”, se arată în cercetarea citată.

Poziţia sexuală “femeia deasupra” a fost cauza a peste 29% dintre fracturi de acest tip.