Pentru o partidă de sex ideală sunt necesare între 7 şi 13 minute, potrivit uni studiu ştiinţific realizat de Society for Sex Therapy and Research, informează France Soir.

În cadrul cercetării a fost analizată, timp de zece ani, calitatea raporturilor sexuale a 50 de voluntari, care au notat gradul de satisfacţie în funcţie de durata actului sexual, din momentul penetrării până la ejaculare, nefiind luat în considerare preludiul.

Majoritatea voluntarilor au apreciat că un act sexual ce a durat între 3 şi 7 minute a fost ”suficient”, iar între 7 şi 13 minute a fost ”satisfăcător”, în timp ce un act sexual cu o durată cuprinsă între 1 şi 2 minute a fost considerat “frustrant”, iar între 10 şi 30 de minute raportul a fost considerat “prea lung”.

“Cu acest studiu, sperăm să încurajăm bărbaţii şi femeile să aibă date realiste despre actul sexual acceptabil, prevenind astfel dezamăgirile şi disfuncţiile sexuale”, a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania (SUA), care a coordonat studiul, publicat în Journal of Sexual Medicine.

Dacă lungimea actului sexual nu este un factor de distracţie, nici creşterea frecvenţei partidelor nu face mai fericite cuplurile.