În următoarea jumătate de secol, oamenii vor întreţine în mod regulat relaţii sexuale cu roboţi, de care unii se vor şi îndrăgosti, afirmă Helen Driscoll, psiholog la Universitatea din Sunderland, Marea Britanie, potrivit Science Alert.

”Pe măsură ce realitatea virtuală devine tot mai realistă şi mai captivantă, fiind capabilă să imite şi să îmbunătăţească experienţa sexului cu un partener uman, unii ar putea alege asta în defavoarea sexului cu o fiinţă umană mai puţin perfectă”, susţine Driscoll.

Companiile care realizează producţii pentru adulţi au început deja să ofere acest tip de produse. Cu ajutorul tehnologiei moderne, utilizatorii pot explora filmele pornografice pe propria piele.

”Avem tendinţa să gândim despre aceste idei, cum ar fi realitatea virtuală şi sexul cu roboţi, în contextul normelor actuale. Dar dacă ne gândim în urmă, la normele sociale despre sex de acum 100 de ani, este evident că acestea s-au schimbat rapid şi radical”, spune psihologul.

Pe de altă parte, absenţa contactului uman ar putea fi periculoasă pentru mulţi dintre noi, singurătatea fiind asociată cu numeroase tulburări fizice şi emoţionale. “Pe termen lung, tehnologia poate preveni astfel de probleme”, asigură Driscoll, referindu-se la faptul că roboţii arată şi se poartă din ce în ce mai mult asemenea oamenilor.