Dacă eşti hotărâtă să începi lupta cu kilogramele, trebuie să ştii că este necesară adoptarea unei diete pe bază de alimente sănătoase, care să ofere organismului toţi nutrienţii de care are nevoie. Adiţional, îţi vin în ajutor ceaiurile de slăbit care te scapă de excesul de apă din organism sau contribuie la arderea grăsimilor.

Ceaiul verde este un bun detoxifiant şi diuretic, stimulează arderea grăsimilor şi reduce absorbţia acizilor graşi, contribuind la controlul nivelului de colesterol din organism. Renumit pentru capacitatea sa de a înlătura poftele, ceaiul verde este aliatul tău de nădejde dacă vrei să te apuci de slăbit.

Ceaiul negru este foarte util în curele de slăbire, deoarece îmbunătăţeşte digestia şi intensifică arderea grăsimilor. Potrivit unor studii, două dintre substanţele din compoziţia sa, teaflavina şi tearubigina, se comportă asemănător cu insulina, controlând nivelul glicemiei.

Ceaiul de păpădie este un excelent detoxifiant hepatic, fiind recomandat şi în curele de slăbire, deoarece reglează tranzitul intestinal şi combate obezitatea. Este depurativ, sudorific şi diuretic, prevenind instalarea constipaţiei în organism.

Ceaiul de galbenele este un bun detoxifiant hepatic şi tonic digestiv. De asemenea, stimulează producţia de colagen, o substanţă care asigură elasticitatea, supleţea şi fermitatea pielii.

Ceaiul de urzică stimulează eliminarea apei în exces şi a toxinelor din sânge şi rinichi, fiind un bun diuretic. Taie pofta de mâncare şi este recomandat pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind pofta de dulciuri.

Ceaiul de soc este unul dintre cele mai indicate ceaiuri pentru slăbit, deoarece are un puternic efect antioxidant, antilipidemic şi anticelulitic. Elimină toxinele din organism, fiind diuretic şi uşor laxativ.

Ceaiul de ghimbir reduce grăsimea nesănătoasă din corp, ajută la eliminarea excesului de grăsime din anumite zone ale corpului, mai ales de pe abdomen şi coapse. Are efecte pozitive asupra stomacului şi a tranzitului intestinal, ajutând organismul să asimileze mai mulţi nutrienţi din alimente.