Utilizată în medicina tradițională chineză pentru îmbunătăţirea sănătății și chiar tratarea diabetului, Ciuperca Ganoderma lucidum favorizează și pierderea în greutate, afirmă autorii unui studiu, realizat pe șoareci, apărut în revista britanică “Nature”, informează EFE.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Chang Gung din Taiwan descoperirea ar putea fi extrem de utilă în combaterea unor boli precum obezitatea, însă în vederea confirmării acestei teorii sunt necesare studii mai aprofundate.

Echipa de oameni de știință, condusă de profesorul Hsin-Chih Lai a analizat șoareci cu o alimentație bogată în grăsimi, în care s-a adăugat și extract de Ganoderma lucidum. S-a observat că regimul alimentar cu multe grăsimi provoca un dezechilibru al florei intestinale al rozătoarelor, care pierdeau însă în greutate.

Obezitatea este una dintre cele mai grave probleme de sănătate la nivel mondial, afectând peste 500 de milioane de persoane, în timp ce 1,4 miliarde de oameni sunt supraponderali, amintește EFE.