Copiii foarte dificili la mâncare au un risc crescut de a dezvolta probleme emoționale care necesită intervenție medicală, conform unui studiu publicat în revista “Pediatrics”, citat de AFP.

Potrivit cercetării, peste 20% dintre copiii din SUA cu vârste între doi și șase ani sunt dificili în ceea ce privește alimentația.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 3.433 de participanți, din care aproximativ 18% sunt considerați relativ dificili la masă în timp ce aproximativ 3% se află în categoria “extrem de dificili”.

“Este vorba despre copii care sunt atât de dificili la produsele alimentare încât acestea încep să le provoace probleme”, a explicat Nancy Zucker, director al Centrului Duke pentru tulburări de alimentație, autorul principal al studiului.

“Acest comportament extrem poate lua multe forme și afectează sănătatea copilului, creșterea și relația părinte-copil”, completează aceasta.

Concluziile cercetării au arătat că acei copii consideraţi cu o atitudine “moderată” până la |foarte dificilă” în ceea ce privește hrana au avut un risc semnificativ mai mare de a dezvolta simptome depresive și de anxietate.

De asemenea, aceştia ar putea corespunde criteriilor pentru o nouă tulburare psihică bazată pe evitarea/restricția consumului de alimente, un nou diagnostic adăugat în ultimul manual american de boli mintale adoptat în 2014, conchide AFP.