Somnul are un impact de amploare asupra stării psihice şi a modului nostru de viaţă de aceea este foarte important să ne alegem corect salteaua. O saltea prea tare sau prea moale ne modifică poziţia corpului în timpul somnului, prin urmare, ne putem trezi cu dureri de cap sau de spate.

Iată ce ar trebui să ştim înainte să achiziţionăm o saltea:

Salteaua cu arcuri oferă o foarte bună susţinere, independenţă faţă de partener, confort, foarte bună circulaţie a aerului în interiorul saltelei, durabilitate. Cele ferme sunt utile pentru persoanele supraponderale şi, în special, pentru cei cu dureri de spate.

Saltelele din spumă sunt cele mai confortabile pentru că oferă susţinere adaptată fiecărei părţi a corpului, menţin coloana în poziţie corectă, sunt hipo-alergenice, cu proprietăţi anti-microbiene. De asemenea, ele atenuează transmiterea mişcărilor în timpul somnului, ceea ce le face utile cuplurilor. Sunt indicate persoanelor care resimt oboseala cronică, dureri musculare.

Saltelele din latex oferă cea mai bună combinaţie între confort şi fermitate, având funcţii ortopedice, conferind coloanei vertebrale o poziţie corectă. Asigură, de asemenea, o circulaţie foarte bună a aerului în interiorul saltelei, favorizează evaporarea umezelii, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, creşterea orelor de odihnă profundă (reducerea mişcărilor în timpul nopţii). Latex-ul este atermic, nedeformabil şi antialergic.

Alegerea saltelei este foarte importantă, însă nu există o saltea ideală pentru toată lumea. Salteaua cea mai potrivită este cea care te face să te simţi cel mai comod.