Pentru a preveni depunerea de calcar în interiorul fierului de călcat, încarcă rezervorul acestuia cu apă distilată în locul apei de la robinet şi goleşte-l după fiecare utilizare. Dacă foloseşti în continuare apa de la robinet, trebuie să cureţi fierul periodic.

 

 

 

Dacă din fierul de călcat ies impurităţi, poţi curăţa interiorul acestuia cu o soluţie formată din părţi egale de apă şi oţet, pe care o torni în rezervor. Scoate fierul din priză, aşează-l pe talpă şi lasă-l să acţioneze 1-2 ore. Porneşte fierul, setează-l pe funcţia aburi şi acţionează până când toată soluţia s-a evaporat. Umple cu apă curată sau cu apă distilată rezervorul care s-a golit şi porneşte din nou fierul şi repetă până sunt îndepărtate eventualele depozite de minerale sau de oţet rămase în interior.

Dacă pe talpa fierului ţi-ai lăsat o bucată din rochia preferată, nu trebuie să te răzbuni pe aparatul de călcat şi să îl arunci. Pune pe zona cu arsură o cârpă umedă, diferenţa de temperatură fiind utilă pentru desprinderea resturilor lipite pe talpa fierului de călcat. Curăţă apoi talpa acestuia cu sare fină de bucătărie sau cu bicarbonat de sodiu umezit cu apă. Freacă cu mişcări uşoare şi apoi şterge cu o cârpă moale. Nu folosi bureţi de sârmă sau soluţii abrazive deoarece rişti să distrugi stratul exterior alunecos.

Dacă pe talpă sunt doar câteva pete, atunci înmoaie o cărpă umedă în apă cu detergent, lasă să acţioneze câteva secunde şi apoi şterge talpa fierului.

Pentru a evita depunerea de minerale, goleşte rezervorul fierului de fiecare dată după ce termini de călcat şi lasă-l să se usuce.