Apa de trandafiri este cunoscută din antichitate, fiind folosită în ritualurile de frumuseţe ale femeilor şi era denumită apa tinereţii. Apa de trandafiri este un tonifiant nobil, potrivit pentru toate tipurile de ten. Cu un parfum subtil, este un ingredient potrivit pentru multiple aplicaţii cosmetice dedicate tenului, fiind destinată atât persoanelor cu tenul sensibil şi obosit, cât şi persoanelor cu tenul mixt şi gras.

 

Proprietăţile cosmetice

Apa de trandafiri are proprietăţi astringente, calmante, antirid, regenerante, fermizante. Este folosită în mare parte în îngrijirea pielii, ajută la o curăţare delicată chiar şi în cazul unui tenul iritat. Înhibă înmulţirea bacteriilor, are acţiune antiimflamatoare, dezinfectează, hidratează şi tonifică pielea. Menţine echilibrul ph-ului pielii şi ajută la menţinerea tinereţii şi elasticităţii pielii. Stimulează circulaţia sângelui la nivelul capilarelor şi la nivelul scalpului, întăreşte rădăcina firului de păr, stimulează creşterea acestuia şi ajută la regenerarea părului deteriorat.

Cum folosim apa de trandafiri

1. Demachiant – Aplică apă de trandafiri pe o dischetă demachiantă şi şterge uşor faţa. Se poate folosi pentru toate tipurile de ten.

2. Loţiune tonică – Curăţă în profunzime, elimină uleiul şi praful de la suprafaţa pielii, hidratează şi previne apariţia coşurilor. Poate fi pulverizată pe faţă, pe zona decolteului sau chiar pe întregul corp.

3. Loţiune hidratantă şi calmantă după expunerea la soare – Se pulverizează pielea cu apă de trandafiri. Calmează arsurile solare.

4. Ingredient în măştile cosmetice – Se poate adăuga în măştile cosmetice, înlocuind apa plată.

5. Întreţinerea părului – Puteţi adăuga câteva picături din apă florală de trandafiri în şampon pentru a întări rădăcina firului de păr şi a preveni căderea acestuia. De asemenea, puteţi aplica apa floral prin pulverizare sau cu ajutorul unor discuri demachiante. Ajută la hidratarea şi regenerarea părului.

6. After-shave – Având proprietăţi antiseptice, astringente şi antiinflamatorii, este indicată utilizarea apei de trandafiri după epilat sau bărbierit. Calmează iritaţiile şi roşeaţa pielii.

7. Aromaterapie – Parfumul subtil al apei de trandafiri are un puternic efect pozitiv asupra stării de spirit, elimină stresul, relaxează şi te ajută să ai un somn mai profund. Adaugă două căni cu apă de trandafiri în cada de baie şi te vei bucura de o piele mai proaspătă şi catifelată, dar şi de o relaxare pe măsură.

8. Fixarea machiajului – Apa de trandafiri poate fi folosită nu doar ca să îndepărteze machiajul, ci şi pentru fixarea şi finisarea acestuia.