Vara este sezonul ţânţarilor, însă anumite persoane suferă mai mult din cauza acestor insecte. Răspunsul vine de la specialişti: unii sunt mai ”atractivi” pentru ţânţari, deci sunt predispuşi la muşcăturile lor, scrie Huffington Post.

 

 

 

Una din zece persoane este foarte atractivă pentru ţânţari susţine un profesor emerit din cadrul Universităţii din Florida, în timp ce alţi specialişti sunt de părere că procentul este şi mai mare, de 20% dintre oameni.

Predispoziţia la muşcăturile de ţânţari nu ţine însă de culoarea părului sau de nivelul glicemiei. Uneori contează specia ţânţarului şi preferinţele lor, afirmă specialiştii. Însă, dacă ai o constituţie corporală masivă, atunci organismul produce mai mult dioxid de carbon, lucru care îi atrage pe ţânţari. Din acest motiv, adulţii şi bărbaţii, în general, sunt muşcaţi mai des de aceste instecte.

La fel de mult tind ţânţarii să-i muşte pe cei care au o cantitate mai mare de acid lactic, adică cei care tocmai au făcut exerciţii fizice, dar şi pe cei cu metabolismul rapid, din cauza nivelului scăzut de colesterol.

De asemenea, cei care au un miros aparte, care atrage ţânţarii, sunt predispuşi muşcăturilor. Este vorba despre respiraţia fiecăruia, dar şi de cum se îmbină anumite produse cosmetice pe piele.