Procesul de detoxifiere are rolul de a curata ficatul, rinichii si sangele de substante nocive, intareste sistemul imunitar, imbunatateste sistemul hormonal si reduce dependenta de cafeina, nicotina, alcool sau chiar zahar.

Cu siguranţă aţi auzit de tot felul de produse care vă asigură detoxifierea organismului, însă cel mai sănătos este să optaţi pentru cele naturale.

 

Pentru a începe procesul de detoxifiere, apa este cea mai indicată soluţie. Apa curăţă organismul, menţine sănătatea rinichilor, te scapă de constipaţie, scade colesterolul, energizează, tonifică. Pentru ca apa să fie un puternic detoxifiant pentru organism, ea trebuie să aibă anumiţi parametri care o fac să fie biologic activă, adică să fie alcalină (preferabil cu un pH în jur de 9,5) şi ionizată negativ.

Foarte important este să diminuaţi cantitatea de cafea şi alcool deoarece acestea produc o deshidratare suplimentară, astfel încât funcţiile de detoxifiere ale organismului sunt încetinite.

Păpădia este una din cele mai puternice plante antitoxice şi depurative. Considerată unul dintre cele mai bune diuretice naturale, păpădia scade tensiunea arterială, ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea renală a compuşilor toxici, creşte diureza menţinând funcţiile rinichilor. Curăţă sângele, ficatul şi colonul de toxinele acumulate în timp, le reglează activitatea şi le stimulează.

Urzica detoxifică organismul şi curăţă sângele. Stimulează eliminarea apei în exces şi a toxinelor din sânge şi rinichi, fiind un bun diuretic. Taie pofta de mâncare şi este recomandată pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind pofta de dulciuri.