Statul peste program şi sarcinile suplimentare de la serviciu reprezintă doar o parte din factorii care transformă o zi obişnuită de muncă într-una încărcată de stres.

Din fericire, există nenumărate metode de relaxare după o zi grea la serviciu. Putem sa citim o carte,sa vizionam un film buna sau de ce nu sa faci o baie fierbinte si apoi sa te bagi la somn.  

 

Spa la tine acasă

Stinge luminile puternice şi lasă-le aprinse pe cele de intensitate scăzută. Aprinde câteva lumânări parfumate şi fă o baie relaxantă. Dacă foloseşti spumant, trebuie să ştii că detergentul usucă pielea. Adăugă câteva picături de ulei esenţial cu proprietăţi relaxante, cum ar fi cele de levănţică, muşeţel, lemn de santal, trandafir sau iasomie. Aplică apoi o cremă hrănitoare şi înfăşoară-te apoi într-un halat moale şi călduros. Bea un ceai din plantele aromate, citeşte o carte sau trage un pui de somn.

Mănâncă ce îţi place

Dacă ai mâncat pe fugă, încearcă să găseşti puţin timp pentru a pregăti ceva rapid de mâncare, dar care să-ţi placă. Răsfaţă-te cu mâncarea preferată. Alege preparate uşoare, care să îţi potolească foamea.

Renunţă la calculator acasă

Dacă vrei să te relaxezi încearcă să stai departe de calculator. Ochii au nevoie de odihnă, mai ales după o zi întreagă de stat în faţa calculatorului.

Fă o plimbare în aer liber

Plimbările în aer liber au numeroase beneficii asupra organismului. Stimulează energia şi starea de bine şi reduc riscul de îmbolnăviri. De asemenea, mai multe studii au demonstrat că lumina stimulează creierul şi îmbunătăţeşte starea de spirit.