Sănătatea poate fi pusă în pericol atunci când cumperi o anumită sticlă de plastic care conţine apă îmbuteliată, mai ales dacă vrei să o refoloseşti, informează Healthy Holistic Living.

Specialiştii susţin că este important să cunoşti ce înseamnă fiecare semn cu care este marcată pe spate orice sticlă de plastic, deoarece plasticul conţine substanţe chimice care pot provoca diferite probleme pentru organismul uman.

Iată ce înseamnă fiecare simbol de pe spatele sticlelor din plastic şi de ce trebuie să ţii cont: 

PET sau PETE

PET este unul din materialele plastice cele mai frecvent utilizate în produsele de consum şi se găseşte în mare parte în sticlele de plastic care conţin apă îmbuteliată. Acest ambalaj este destinat recipientelor de unică folosinţă. Utilizarea repetată creşte riscul de dezvoltare al bacteriilor. Aceste sticle pot elibera metale grele şi substanţe chimice care afectează echilibrul hormonal. Plasticul de tipul PET este dificil de decontaminat, iar o curăţare corespunzătoare necesită substanţe chimice nocive.

HDP sau HDPE

Plastic HDPE este plasticul rigid folosit pentru a face cutii de lapte, detergent şi sticle de ulei, jucării şi unele pungi de plastic. Acest tip de plastic practic nu conţine chimicale. Experţii recomandă să alegi aceste sticle atunci când cumperi apă îmbuteliată, pentru că sunt, probabil, cele mai sigure şi astfel, conţin cea mai curată apă pe care o poţi găsi pe piaţă.

PVC sau 3V

PVC-ul este un material plastic moale, flexibil, folosit pentru a face transparent un anumit ambalaj alimentar. Se găseşte în sticlele de ulei, inelele de dentiţie pentru copii şi în jucăriile pentru animalele de companie. Acest tip de plastic eliberează 2 substanţe chimice toxice care afectează hormonii din corpul tău. Experţii recomandă pe cât posibil să eviţi să cumperi un produs care conţine un astfel de plastic.

LDPE

Acest plastic nu trebuie utilizat în producţia de sticle, chiar dacă nu produce substanţe chimice în apă. Cu toate acestea, nu este o idee bună să cumperi un produs care conţine acest tip de plastic deoarece are substanţe chimice periculoase care pot altera unele produse de consum.

PP

Este un alt tip de plastic de culoare albă sau semi-transparentă, folosit ca ambalaj pentru siropuri şi cupe de iaurt. Acest tip de plastic are calităţi excelente care rezistă la tranzitul de temperatură. Când este încălzit, aceasta nu se topeşte. Astfel, este relativ sigur. De asemenea, serveşte ca o barieră bună împotriva umezelii, grăsimii şi substanţelor chimice.