Iaurtul este prezent în magazine într-o mulțime de varietăți, iaurturi naturale, cu 0% grăsime, cu fructe, cu cereale, etc. Cine preferă însă iaurtul de casă, trebuie să țină cont de câteva recomandări, scrie site-ul hola.com.

Iată ce paşi ar trebui urmaţi pentru a obţine un iaurt de casă sănătos:

Laptele trebuie fiert și apoi lăsat să se răcească. Dacă laptele folosit nu dă rezultate, ar putea fi din cauza tratamentului special la care a fost supus și cel mai simplu ar fi să se aleagă altă marcă.

Dacă în loc de a cumpăra fermenți liofilizați optaţi pentru un iaurt din comerţ, alegeţi unul comercializat în ambalaj de sticlă și utilizaţi-l apoi pe cel făcut în casă. Dacă se face o cantitate mică și nu se folosește un iaurt întreg, iaurtul trebuie să fie mai întâi amestecat.

Fermentul trebuie să fie bine amestecat cu laptele (un iaurt este suficient pentru un litru de lapte). Se pune iaurtul într-un recipient, se adaugă două linguri de lapte rece sau călduț și se bate cu o furculiță. Se adaugă cantitatea rămasă de lapte amestecând continuu. După aceea, se pune în recipiente.

Pentru a obține un iaurt mai dens, se adaugă lapte praf. Fermentația trebuie să aibă loc la 45 de grade.