Poate că nu ameninţă viaţa, însă sughiţurile, urechile înfundate, băşicile şi alte probleme comune ale corpului pot fi dureroase, jenante sau chiar enervante.

Majoritatea dintre noi nu le dăm importanţă şi aşteptăm să treacă de la sine, însă există câţiva paşi simpli prin care acestea pot fi prevenite sau tratate. Iată câteva exemple în acest sens, potrivit Huffington Post:

Urechile înfundate. Adesea, apa pătrunde în ureche atunci când înotăm. În mod normal, dacă ţii capul într-o anumită poziţie, apa se va scurge de la sine. În caz contrar, poţi ţine un uscător de păr aţintit spre ureche un minut, căldura provocând evaporarea apei. Ai grijă ca aerul suflat să nu fie prea fierbinte, deoarece poate dăuna urechii.

Sughiţul apare atunci când diafragma începe să se contracte în mod involuntar, iar corzile vocale scot sunetul caracteristic sughiţului.

Remediile cunoscute precum a bea un pahar cu apă stând culcat sau de a-ţi ţine respiraţia, sunt bune deoarece întrerup ciclul normal de respiraţie şi lasă diafragma să se relaxeze, astfel încât spasmele să înceteze. Dacă remediile nu ajută, sughiţul ar trebui să înceteze de la sine după câteva minute. În cazul în care durează mai mult de 3 ore sau apar dificultăţi de respiraţie sau înghiţire, este bine să mergi la un consult medical.

Băşicile. Un pantof prea strâmt poate cauza băşici la picioare care ustură şi se pot transforma în răni urâte. Arsurile şi diverse răniri la nivelul pielii pot de asemenea cauza băşici. Cel mai bun mod de a le trata este să le laşi în pace. Acestea se pot infecta foarte uşor, de aceea nu este indicată spargerea lor. Dacă totuşi vrei să le spargi, ai grijă ca mâinile să fie curate şi să foloseşti un ac steril. Nu îndepărta pielea moartă, deoarece ea acţionează ca un pansament pentru rană.

Crizele de strănut. Dacă strănuţi de nenumărate ori, este posibil să fii alergic la ceva din mediul înconjurător, sau poate fi vorba de începutul unei infecţii virale. Cei mai frecvenţi factori alergeni sunt praful, polenul şi animalele.

Buzele crăpate. Aerul uscat, vremea rece sau soarele în exces sunt cele mai frecvente cauze ale buzelor crăpate. Pielea acestora este mai subţire şi nu secretă sebum, astfel încât se deshidratează mai uşor. Umezirea buzelor cu salivă nu va face decât să înrăutăţească situaţia. Foloseşte în schimb balsam, în special din cel cu extract de camfora sau eucalipt. Dacă remediul folosit nu dă rezultate, este posibil ca buzele uscate să semnaleze un deficit de vitamine, fiind recomandat un consult medical.