Dacă ţi-a scăpat din greşeală pe covor vin, grăsime sau orice alt lichid, nu intra în panică, deoarece există soluţii naturale eficiente care ajută la înlăturarea acestora. Iată câteva dintre acestea:

Cerneală. Amestecă sare şi zeamă de lămâie şi freacă pata cu acest mixt. Clăteşte apoi cu apă şi repetă procedeul până la eliminarea totală a petei. O altă modalitate este să aplici pe pată un amestec de alcool şi oţet, după care clăteşti cu apă.

Cafea. Prepară un amestec din apă caldă şi sare şi freacă zona pătată, iar apoi şterge cu puţină apă oxigenată.

Vin roşu. Cui pe cui se scoate. Pentru a elimina petele de vin roşu, foloseşte vinul alb pe care îl aplici direct pe pată şi apoi clăteşte cu apă caldă şi detergent lichid. O altă variantă este soluţia de apă cu sare.

Grăsime/Ulei. Primul pas în cazul unor astfel de pete este absorbirea excesului cu un şerveţel curat. Extrem de util în cazul petelor de grăsime este bicarbonatul de sodiu. Aplicaţi pe pată pudră de bicarbonat de sodiu şi frecaţi cu mişcări blânde. Lăsaţi să acţioneze cel puţin 10 ore şi apoi aspiraţi. În cazul în care pata persistă, frecaţi uşor cu un burete pe care aţi pus puţin detergent de vase sau aplicaţi puţină apă oxigenată şi apoi clătiţi cu apă caldă şi detergent lichid.

Suc de fructe. Aplică oţet direct pe pată şi freacă cu mişcări ferme. Clăteşte apoi cu apă caldă.