Oamenii de ştiinţă francezi de la Şcoala Politehnică din Lausanne au descoperit că resveratrolul, un ingredient minune găsit în vinul roşu, poate prelungi durata vieţii şi totădată oferă oamenilor o infuzie de energie, scrie Daily Mail.

Resveratrolul este un fenol produs în mod natural de către mai multe plante, în special de o rădăcinoasă japoneză. Efectele resveratrolului au fost studiate în diverse cercetări. În studiile efectuate pe oameni, pare să fie mai puţin eficient, totuşi, într-unul din studii doze extrem de ridicate (3-5 grame) de resveratrol au fost găsite la un nivel semnificativ mai mic de zahăr în sânge.

Pentru a afala dacă resveratrolul are efecte asupra prelugirii duratei şi calităţii vieţii, studiile au fost efectuate pe viermi. Cercetătorii însă sunt de părere că acest ingredient ar putea avea un efect similar şi asupra oamenilor. Resveratrolul a mărit durata de viaţă a viermilor cu până la 60% şi le-a crescut nivelul de energie.

“Nu vrem să trăim mai mult şi să stăm doar în faţa televizorului. Vrem să avem o viaţă activă”, a spus profesorul Johan Auwerx, completând că “Această cercetare ne dă speranţe, nu numai pentru creşterea longevităţii, dar şi pentru mărirea perioadei de vitalitate a adulţilor “.

Unii experţi spun că ştiinţa progresează atât de repede încât în scurt timp va preveni multe boli ale bătrâneţii.

Dacă oamenii ar avea o viaţă mai sănătoasă şi mai lungă, ei ar putea muncii mai mult timp. Creşterea numărului de ani ai unei vieţi sănătoase ar diminua semnificativ costurile serviciilor medicale şi ar reduce povara asupra familiilor pentru îngrijirea rudelor bolnave.