Da, există viaţă după despărţire! Separarea definitivă de persoana iubită poate declanşa tot felul de anxietăţi şi emoţii dureroase. Însă, după ce trece această perioadă, vei avea şansa să înveţi din experienţă şi să devii mai puternică şi mai înţeleaptă.

Acordă-ţi timp ca să te vindeci. În cele mai multe cazuri rănile emoţionale se vindecă în timp. Oferă-ţi răgazul de care sufletul tău are nevoie.

Acceptă emoţiile conflictuale care te vor copleşi. Este normal să simţi tristeţe, furie, anxietate, frustrare şi confuzie. Nu te învinovăţi pentru asta! Îmbrăţişează-ţi stările, nu le nega şi nici nu le ignora. Ai răbdare, acestea se vor diminua cu timpul.

Nu te izola. Chiar dacă ţi-ai dori să fii singură în aceste momente, este mai bine să vorbeşti cu prietenii şi familia despre despărţire şi stările prin care treci. Izolarea poate agrava emoţiile pe care le simţi.

Nu te „arunca” într-o altă relaţie. Atâta timp cât rănile sufleteşti nu s-au închis, nu te implica într-o nouă relaţie. Sunt şanse destul de mari să fii din nou dezamăgită.

Răsfaţă-te! Schimbă-ţi tunsoarea sau culoarea părului, alege un machiaj diferit sau intră prin magazine şi cumpără-ţi ceva frumos. Plimbă-te, ascultă muzică, fă o baie parfumată sau programează-ţi un masaj relaxant.

După ce procesul de vindecare s-a încheiat, unul dintre aspectele importante este să ai curajul de a încerca să intri într-o nouă relaţie. Este firesc ca mai multe relaţii să se destrame până vei găsi persoana cu care vei putea forma un întreg armonios.