Persoanele care fac schimb de imagini cu caracter sexual explicit sau sugestiv pe telefoanele mobile au o viață sexuală mai împlinită, conform unui studiu al Asociației Americane de Psihiatrie, relatează AFP.

Cunoscută sub numele de “sexting”, această practică este mai răspândită în rândul adulților și ar putea contribui la o mai bună comunicare și la un grad mai mare de intimitate între cei care trăiesc în cuplu, susţin psihologii americani.

“Aceste observații arată că există un raport strâns între sexting și nivelul de satisfacție sexuală într-o relație de cuplu”, a declarat Emily Stasko, doctorand în psihologie clinică la universitatea Drexel din Philadelphia.

Studiul a fost efectuat pe baza unui sondaj pe internet pe un eșantion de 870 de americani, cu vârste cuprinse între 18 și 82 de ani. Mai mult de 80 % dintre cei intervievați au afirmat că au făcut sexting, iar trei sferturi dintre cei angajați într-o relație serioasă au asociat trimiterea de imagini îndrăzneţe cu o mai mare satisfacție sexuală.