De câte ori nu ţi s-a întâmplat să ai un vis erotic pe care nu l-ai înţeles sau nu avea nicio legătură cu felul tău de a trăi sau gândi? Nu te îngrijora, cele mai multe dintre visele erotice se dovedesc a fi complet diferite de comportamentul sexual din viaţa reală. Însă, dacă acestea se repetă, e posibil ca în spatele lor să se afle unele motive psihologice.

Visele erotice pot fi declanşate atât de sentimentele, dorinţele noastre şi starea noastră de spirit, cât şi de procesele chimice din corp, de nivelul anumitor hormoni.

Din punct de vedere psihologic, visele erotice sunt adesea declanşate de dorinţele noastre sexuale, dar pe care nu le conştientizăm, le reprimăm sau nu le acordăm importanţă.

Întâmplările dintr-un vis erotic scot la iveală nu doar dorinţele, ci şi temerile noastre legate de anumite aspecte ale vieţii sexuale, a relaţiilor intime sau a felului în care percepem sexualitatea. De asemenea, în funcţie de natura lor, ele pot reprezenta conflictele sau nevoile emoţionale ale inconştientului.

Visele erotice sunt normale la orice vârstă, însă numărul lor creşte pe măsură ce îmbătrânim. Persoanele între 60 şi 70 de ani sunt cele care au parte cel mai des de astfel de vise.