Femeile plâng între 30 şi 64 de ori pe an, în timp ce bărbaţii plâng între 6 şi 17 ori pe an. Hormonii şi condiţia socială sunt motivele pentru care femeile plâng de două ori mai mult decât bărbaţii, notează Daily Mail.

 

 

Potrivit unui studiu realizat de echipa de cercetători de la Universitatea Tilburg din Olanda, coordonată de profesorul Ad Vingerhoets durata unui episod de plâns diferă în funcţie de sex. Astfel, femeile plâng cel puţin până la şase minute, în timp ce bărbaţii plâng între două şi trei minute.

În acest scop, specialiştii au intervievat un grup de 5.000 de persoane din 37 din ţări. Rezultatul sondajului a arătat că 66% dintre bărbaţi plâng mai puţin de cinci minute şi doar 24% dintre aceştia plâng între 6 şi 15 minute. În ceea ce priveşte cât durează un episod de plâns în cazul femeilor, datele studiului arată că 43% dintre acestea plâng mai puţin de cinci minute, iar 38% dintre respondente au declarat că plâng între 6 şi 15 minute. Restul de aproximativ 20 de procente au declarat că obişnuiesc să plângă chiar şi până la 60 de minute încontinu.

Profesorul Vingerhoets susţine că responsabili pentru faptul că femeile plâng de două ori mai mult decât bărbaţii într-un an, iar un episod de plâns în cazul femeii este mai mare decât cel al unui bărbat sunt hormonii şi condiţia socială.