Demachierea corectă este foarte importantă pentru sănătatea pielii. Acest procedeu se face de două ori pe zi, o dată dimineaţa şi o dată seara, înlăturându-se machiajul aplicat în timpul zilei şi eliminându-se surplusul de sebum, impurităţile, praful şi deşeurile cutanate.

Pielea din jurul ochilor este mult mai sensibilă decât cea de pe restul feţei fiindcă este de patru ori mai subţire şi, ca urmare, mai predispusă la apariţia ridurilor şi iritaţiilor.

Astfel, îngrijirea pielii din jurul ochilor este un proces delicat, însă dacă tratăm acest lucru cu simţ de răspundere, putem obţine beneficii pe termen lung. Produsele pe care le utilizezi trebuie să conţină compuşi blânzi, care să nu irite şi să reducă apariţia ridurilor. O metodă naturală pentru demachierea ochilor este uleiul de ricin, care ajută atât la întreţinerea pielii din zona ochilor, cât şi la creşterea şi îndesirea genelor.

Modalitate de aplicare: Turnaţi 2 – 3 picături ulei de ricin pe o dischetă demachiantă şi îndepărtaţi fardul sau rimelul, cu mişcări ferme, dar blânde. Repetaţi procedeul până la îndepărtarea totală a machiajului. Excesul de ulei de ricin se îndepărtează prin tamponare uşoară, cu un şerveţel uscat de hârtie.

Pentru curăţarea feţei, optaţi pentru ulei de ricin şi ulei de măsline. Proporţiile de ulei sunt pentru ten gras 1/3 ulei de ricin pentru ten gras, 1/10 ulei de ricin pentru ten uscat, 1/5 ulei de ricin pentru ten normal.

Modalitate de curăţare: Turnaţi uleiul obţinut în palmă, frecaţi palmele pentru a încălzi uleiul, apoi masaţi uleiul în piele cu mişcări circulare blânde. La final, aplicaţi pe faţă un prosop înmuiat în apă fiebinte, bine stors şi lăsaţi-l până se răceşte, rezultatul fiind o piele curată şi catifelată.