Dependenţa de brânză este comparabilă cu dependenţele de droguri, tutun sau alcool, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Michigan, din Statele Unite, informează Slate.fr.

Ştiinţa confirmă pentru prima oară adicţia unora pentru brânză, care se poate transforma uneori în obsesie.

Dependenţa de brânză este însă mai puţin nocivă ca dependenţele de droguri, tutun sau alcool, chiar dacă dăunează sistemului cardiovascular.

Cercetarea, publicată de U.S. National Library of Medicine, arată de ce anumite alimente dau dependenţă şi altele nu, şi ce mecanisme chimice şi biologice explică această dependenţă.

Studiul, realizat pe baza obiceiurilor alimentare a aproximativ 500 de studenţi, a concluzionat că alimentul de care sunt dependenţi cel mai mult este pizza deoarece ar conţine multă brânză.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Michigan, brânza dă cu atât mai multă dependenţă cu cât conţine o proteină care se găseşte în toate produsele lactate, caseina. În timpul digestiei, caseina are asupra organismului uman un efect comparabil cu cel al opiaceelor printr-o componentă chimică numită casomorfină.