Periajul uscat reprezintă un ritual rapid şi uşor de exfoliere, energizare şi revigorare, prin care se poate obţine o piele frumoasă şi un corp sănătos. Acest procedeu cosmetic nu este însă indicat persoanelor care suferă de afecţiuni ale inimii, au diabet sau valori ridicate ale tensiunii arteriale, au pielea foarte sensibilă sau au eczeme, psoriazis, iritaţii, infecţii sau leziuni pe corp!

Beneficiile periajului uscat:

Ameliorează celulita şi elimină toxinele. Periajul uscat ajută la eliminarea toxinelor, iar efectuat regulat, înlătură aspectul de coajă de portocală.

Favorizează absorbţia loţiunilor pentru hidratare. Înainte de duş, efectuează un periaj uscat, iar apoi aplică crema/untul/uleiul preferat sau loţiunile anticelulitice, care vor intra foarte uşor în piele, lăsând-o fină şi strălucitoare.

Îndepărtează celulele îmbătrânite sau moarte. Acest procedeu va îmbunătăţi textura pielii şi va favoriza reînnoirea celulară, întrucât se formează un nou strat de piele la fiecare 24 de ore.

Activează circulaţia sanguină şi limfatică. Este recomandat în mod deosebit persoanelor cu tulburări circulatorii periferice, persoanelor cu tulburări ale sistemului limfatic, sau persoanelor care nu fac mişcare.

Cum se procedează: Periajul uscat presupune frecarea pielii cu o perie din fibre naturale (evită-le pe cele cu fire din plastic) sau mănuşi pentru exfoliere, în vederea îndepărtării primului strat de piele. Este indicat ca acest periaj să se execute dinspre extremităţi spre partea centrală a corpului, în direcţia inimii, prin mişcări lungi şi ample. După duş, foloseşte o cremă sau un ulei intens hidratant.