Meteodependenţa presupune modificări în starea de sănătate şi a bunei dispoziţii datorită schimbărilor de temperatură, presiune atmosferică, vânt, ceaţă, umiditate.

Acest fapt nu înseamnă că persoana este bolnavă, ci doar resimte acut oscilaţiile vremii. Persoanele cele mai afectate sunt suferinzii de reumatism, artroză, boli cardiovasculare, depresie, dereglări ale sistemului neurovegetativ.

Simptomele meteodependeţei variază de la hipertensiune arterială, palpitaţii, probleme circulatorii, dureri de cap, dureri ale oaselor, ale articulaţiilor, ale mâinilor şi picioarelor, crize reumatice, stări de epuizare fizică, somnolenţă, disconfort, depresii, ameţeli, migrene, insomnie.

Cum poţi depăşi meteodependenţa fără să apelezi la medicamente?

Oţetul de mere, mierea, uleiul de peşte şi vitamina C sunt de mare ajutor în combaterea meteodependeţei, precum si leacurile pe bază de plante, masajul (cu ulei de mentă sau de rozmarin) şi băile.

Persoanele meteodependente pot apela cu încredere la sunătoare, deoarece planta are ca efect un tonus psihic pozitiv. Infuzia de sunătoare, formată dintr-o cană de apă fierbinte în care se adaugă o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită, are efecte calmante. Ceaiurile de păducel şi roiniţă redau somnul, inducând o stare de relaxare.

Rădăcina de hrean rasă şi adăugată în apa de baie amelioreză crizele reumatice. Uleiurile de cânepă, de in sau coacăze negre sunt de asemenea indicate pentru durerile reumatice. Compresele calde cu infuzie de brânca ursului dezmorţesc încheieturile.
O cură de propolis, miere şi polen este indicată în astfel de cazuri. O dietă bogată în Omega 3 este de asemenea foarte importantă, precum şi consumul de ceapă şi usturoi.

Dacă ştii că schimbările bruşte ale vremii au efecte negative asupra ta, nu evita curele de vară la mare, băile termale, salinele, plimbările în aer curat.