Venirea sezonului rece aduce cu sine riscul de îmbolnăvire. Există însă câteva sfaturi ingenioase care te pot ajuta să rămâi sănătos, potrivit Daily Mail:

Clipeşte des sau poartă ochelari de soare. Când afară este frig, umiditatea este mai redusă, fapt care poate determina uscarea ochilor, afecţiune care poate duce la blefarie, o inflamaţie dureroasă a ochiului.

Căldura centralizată poate avea acelaşi efect asupra ochilor. Julian Stevens, de la Spitalul oftalmologic Moorfields, spune că atunci când mediul este uscat lacrimile se evaporă mai repede şi ar trebui sa clipim mai des pentru a produce mai multe. Specialiştii recomandă clipitul mai des, lacrimile artificiale sau ochelarii de soare.

Mănâncă cu mâna stângă la petreceri. Mâinile pot transporta bacterii care pot provoca afecţiuni grave, aşadar evită să mănânci cu aceeaşi mână cu care ţi-ai salutat prietenii la petrecere. Salută-i cu mâna dreaptă şi mănâncă cu mâna stângă, pentru a reduce riscul de transfer al bacteriilor, mai ales în acest sezon.

Spune NU alcoolului. Alcoolul ar putea să te facă să simţi că te-ai încălzit imediat după ce îl consumi, dar pe termen lung nu este o variantă bună, deoarece scade nivelul de sânge din organele interne, cauzând scăderea temperaturii corpului. Alcoolul este un vasodilatator, fapt care face ca sângele să se răcească mai repede.

Stai lângă o lamă terapeutică, dimineaţa. Dr. Sarah Almond, de la Spitalul de Copii din Liverpool “Alder Hey”, spune ca acest dispozitiv care furnizează un nivel ridicat de lumină similar celei naturale din timpul anotimpului cald ajută corpul să treacă mai uşor peste zilele scurte de iarnă, deoarece lipsa luminii şi a vitaminei D face o persoană să se simtă mai obosită. Lumina zilei stimuleză producerea de melatonină, care reglează somnul şi starea de bine.

Schimbă locul în autobuz. Dacă cineva strănută lângă tine, întoarce capul şi ţine-l aplecat zece secunde, iar dacă te afli în autobuz sau în tren, schimbă locurile. Un strănut poate transmite până la 100.000 de particule de virusuri şi este nevoie de până în 30 de particule pentru a te îmbolnăvi. În plus, un virus poate supravieţui pe o clanţă sau o telecomandă până la 48 de ore.