Creşterea părului se produce lent, de la 12 la 15 centimetri în fiecare an. Rata de creştere a părului variază de la o persoană la alta, în funcţie de diferiţi factori. Pentru a grăbi acest proces, ai nevoie de o o alimentaţie sănătoasă, o îngrijire corectă, exerciţii fizice care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi, pe cât posibil, eliminarea stresului. 

 

 

Tratamentele pentru creşterea părului acţionează asupra întăririi rădăcinii şi evitarea fragilităţii firului de păr care poate stopa creşterea lui normală. Deşi sunt eficiente, rezultatele tratamentelor naturiste nu vor apărea peste noapte, ci după câteva luni.

Pentru un păr sănătos hidratarea şi opt ore de somn în fiecare noapte sunt esenţiale. De asemenea, Gingko Biloba este un supliment care stimulează creşterea părului şi favorizează echilibrul de la nivelul scalpului.

Dacă ai părul fragil, masează zilnic scalpul cu ulei din arbore de ceai, iar dacă îţi cade părul, bea zilnic trei căni de ceai verde, timp de mai multe luni.

Pentru stimularea creşterii părului poţi folosi cu încredere oţetul, deoarece asigură o buna circulaţie a sângelui la nivelul scalpului şi mentine sub control cantitatea de sebum.

Ceapa este, de asemenea, foarte eficientă în creşterea mai rapidă a părului, având capacitatea de regenerare a foliculilor de păr. Toacă mărunt o ceapă, după care pune-o în şamponul pe care îl foloseşti în mod obişnuit, las-o la macerat 15 zile, după care foloseşte şamponul ca de obicei.

Folosirea uleiurilor, cel putin o dată pe săptpmână, va fi benefică pentru stimularea creşterii părului. Ele îmbunătăţesc circulaţia sângelui, menţin sănătatea scalpului şi hrănesc firele de păr. Uleiurile care pot fi folosite sunt: uleiul de măsline, uleiul de cocos, uleiul de rozmarin şi uleiul de ricin.