Dacă atunci când eşti supărat vrei să consume o masă copioasă sau o mulţime de dulciuri, ar trebui să ştii că nu e întâmplător, ci mai degrabă este o cerinţă a organismului, susţin expertţii, potrivit Men’s Health.

În cadrul unui studiu s-a observat că persoanele cărora le-au fost injectate 100 de grame de grăsime pură erau de două ori mai puţin predispuse la tristeţe faţă de celelalte, întrucât secţiunea creierului responsabilă pentru starea de supărare era mai greu de activat.

“Acesta este primul studiu care arată că dispoziţia este influenţată de consumul de grăsimi”, afirmă dr. Giovanii Cizza, care subliniază că trebuie ţinut cont de faptul că experimentul a fost făcut pe persoane normal ponderale, iar în cazul celor obeze, rezultatele pot fi total diferite.

În plus, contează foarte mult tipul de grăsimi pe care le consumi. Dacă vei mânca alimente de la fast-food, de exemplu, nu vei reuşi decât să-ţi distrugi sănătatea. Cercetătorii au folosit acid lauric, o grăsime saturată care eliberează un hormon foarte bun, ce ţine deoparte tristeţea.

Alege ulei de cocos, un acid gras care te ajută săţti menţii sănătatea şi buna-dispoziţie, crescând şi nivelul de cholesterol bun. În plus, foloseşte omega 3 şi alte uleiuri sănătoase, care îţi vor hidrata şi pielea pe lângă efectul asupra stării de spirit şi te vor face să îmbătrâneşti mult mai lent. Evită uleiul de palmier, care conţine tot grăsimi saturate, foarte rele pentru colesterol şi care pot să declanşeze diabetul, mai ales dacă sunt consumate în exces.