Potrivit unui nou studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, persoanele care au grupa sanguină 0 sunt mai puţin vulnerabile în faţa maladiei Alzheimer, în timp ce deţinătorii grupelor A, B sau AB, prezintă un risc mai crescut, notează futurity.org.

Cercetătorii au realizat un studiu ale cărui rezultate au demonstrat că grupa de sânge poate fi un indicator viabil în cazul identificării vulnerabilităţii în faţa maladiei Alzheimer.

În acest sens, oamenii de ştiinţă au analizat 189 de imagini RMN ale unor voluntari, şi ca urmare, au reuşit să calculeze volumul materiei cenuşii din creierul fiecăruia în parte.

Specialiştii au observat că persoanele cu grupa 0 de sânge au mai multă materie cenuşie în fosa cerebrală posterioară, în vreme ce persoanele cu grupele A, B şi AB au un volum mai mic de materie cenuşie în lobul temporal şi în regiunea limbică a creierului, una dintre părţile creierului afectate de Alzheimer.

În concluzie, conform cercetătorilor britanici, oamenii cu grupa 0 sunt cei mai „protejaţi” în faţa respectivei maladii.