Numeroase persoane, în special femeile, se confruntă cu apariţia unei arsuri sau prurit la nivelul buzelor, pleoapelor, uneori chiar şi pe picioare, urmată de apariţia unui buchet de vezicule minuscule care se sparg acoperindu-se cu o crustă. Ele dispar, în lipsa oricărui tratament, în aproximativ zece zile. Acesta este herpesul. O afecţiune care, potrivit medicilor, nu are şanse de eradicare totală, cel puţin nu la ora actuală, notează remedii-naturiste.org.

 

Există două tipuri de herpes: herpes simplex tip I, care apare în jumătatea superioară a organismului şi herpes simplex tip II, localizat în partea inferioară a organismului. Tipul I este virusul contactat de către copil în prima copilărie de la mamă sau de la rudele colaterale (prin sărut, saliva). Tipul II de herpes se transmite pe cale sexuală, după primele raporturi sexuale cu o persoană purtătoare.

Odată contactat, herpesul rămâne pentru toată viaţa în organism, indiferent de tipul său. O simplă răceală, anumite afecţiuni gastrice, expunerea la soare, stresul duc la reactivarea herpesului. Boala apare pe fondul unui sistem imunitar precar. La primele semne de boală se recomandă consultarea unui medic specialist.

Tratamentele naturiste ajută în tratarea herpesului!
1. Beţi trei-patru căni de ceai cu infuzie de rădăcină de stejar, salvie, sulfină, urzică, rozmarin, muşeţel, patlagină.
2. Aplicaţi în zona afectată de herpes tinctură de gălbenele.
3. Efect au şi compresele şi tamponările cu decoct de brusture sau infuzie de muşeţel.
4. Tinctura de propolis aplicată în zona unde este herpesul activ grăbeşte dispariţia veziculelor.