Petele inestetice de antiperspirant dau adesea mari bătăi de cap. Dacă nu ai la îndemână produse speciale de curăţat, nu intra în panică, deoarece în bucătăria ta se afla un ingredient extrem de eficient în lupta cu petele, în special cele de antiperspirant sau transpiraţie. Ingredientul minune este oţetul.

Pentru îndepărtarea petelor inestetice de transpiraţie de pe haine, alcătuieşte un amestec format dintr-o parte de oţet la 3 părţi de apă.

Toarnă compoziţia peste pată şi lasă să acţioneze 10-15 minute, după care spală ţesătura cu apă caldă şi detergent. Totodată, dacă şosetele au urme nedorite de transpiraţie, le poţi reda aspectul nou dacă le laşi peste noapte în apă şi oţet.

De asemenea, una dintre cele mai frecvente probleme în folosirea deodorantelor solide constă în apariţia pe haine, în special cele de culoare închisă, a petelor de deo­dorant. Acestea pot fi îndepărtate prin spălarea manuală cu apă, detergent şi oţet.

Oţetul ţine loc şi de antiperspirant. Aplică oţet alb cu ajutorul unui burete sau tampon de bumbac în zona axilelor, fără să îţi faci griji că vei mirosi precum bunica, deoarece mirosul de oţet dispare în câteva minute. Avantajul este că tu vei fi protejat de mirosul de transpiraţie întreaga zi. Pentru eficienţă maximă, aplică pe axilă oţet de mere, seara, înainte de culcare. Dimineaţă, spală-te cu apă și cu săpun și vei observa că vei avea axila uscată pe tot parcursul zilei şi mirosurile neplăcute vor fi ţinute la distanţă.