Apa constituie 70% din greutatea noastră corporală, iar organismul pierde zilnic apă prin respiraţie, transpiraţie şi rinichi. Ca să funcţioneze normal, toate organele au nevoie de apă. Băută dimineaţa, apa protejează şi hidratează organele vitale, asigură buna funcţionare a sistemului limfatic, imunitar, a tranzitului intestinal, deţinând controlul asupra nivelului de cortizol, asigurând menţinerea sănătăţii în general. Dacă nu consumăm suficiente lichide creşte concentraţia de săruri minerale ce poate genera accidente vasculare grave.

Apele minerale

Ajută la hidratarea pielii, conferindu-i supleţe şi elasticitate datorită compoziţiei lor chimice şi emanaţiilor de radiu, potrivit terapiinaturiste.ro.
Se recomandă tenurilor grase sau cu eczeme – comprese, loţiuni şi pulverizări cu ape alcaline. Rezultatul e calmarea mâncărimilor, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi reîmprospătarea tenului. Pentru tenurile seboreice, după folosirea apei minerale urmează loţionarea feţei cu o soluţie acidă, de preferinţă apă cu suc de lămâie.

Apa termală

Efectele apei termale asupra tenului sunt atât de răcorire, cât şi de calmare a iritaţiilor, a pielii sensibile în general, de regenerare, detoxifiere şi purificare. Apa termală se poate folosi şi pe restul corpului. Datorită proprietăţilor sale hidratante, în cazul tenului gras, o pulverizare simplă, fără aplicarea unei creme hidratante va da rezultate. Surplusul de sebum va fi îndepărtat, iar pielea va rămâne curată şi catifelată, scrie qbebe.ro.

Apa termală acţionează ca un bun hidratant şi tonifiant pentru ten. În cazul tenului congestionat, o simplă pulverizare poate rezolva problema. În momentul aplicării acesteia este bine de ştiut că procedeul se va face de la o distanţă de 10-15 cm faţă de ten. Se pulverizează din plin şi se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se va tampona blând tenul cu un prosop moale. Apa termală se poate lăsa pur şi simplu pe piele, până se usucă, apoi se aplică o cremă hidratantă.

Este o ideală bază de machiaj, dar şi un bun fixator al make-up-ului. După aplicarea produselor cosmetice, acestea vor rezista mai mult dacă se va pulveriza o cantitate mică de apă termală, de la o distanţă de 30 de cm. Machiajul nu se va şterge şi nu va curge dacă se va aplica cu grijă atât dimineaţă, cât şi seara.

În zilele toride de vară, tenul poate fi reîmprospătat dacă se foloseşte un spray cu apă termală. Efectele sunt de curăţare şi purificare a pielii. Este utilă în cazul arsurilor solare, apariţiei mâncărimilor sau alergiilor sau în cazul iritaţiilor după epilat. Este folosită şi în tratamentele dermatologice şi după intervenţiile chirurgicale care implică folosirea unui astfel de produs, în tratarea dermatitei atopice, a eczemelor de contact sau prurit.

Este de asemenea recomandată în cazul tenurilor sensibile, dar şi în cazul acneei şi eczemelor. Datorită faptului că apa termală este preluată fără a se modifica proprietăţile sale naturale, însemnând că nu conţine parfum sau conservanţi, o face să fie tolerată de toate tipurile de ten.