O viaţă sexuală activă nu te face mai fericit, de fapt, este posibilitatea ca sexul să fie principala cauză a nefericirii tale, arată un studiu realizat în premieră de către o echipă de cercetătrori de la Universitatea Carnegie Mellon, potrivit Science Alert.

Conform mai multor studii din ultimul deceniu, sexul este corelat direct cu fericirea. Una dintre cercetări arăta că modificarea obiceiurilor sexuale şi întreţinerea relaţiilor sexuale o dată pe săptămână, nu o dată pe lună, are acelaşi efect asupra fericirii unei persoane ca şi obţinerea sumei de 50.000 de dolari.

Pentru a afla care este adevărul, o echipă de cercetători de la Universitatea Carnegie Mellon a realizat un experiment care să clarifice dacă mai mult sex poate aduce sau nu unei persoane mai multă fericire.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 64 de cupluri de voluntary, cu vârste cuprinse între 35 şi 65 de ani, căsătoriţi şi se aflau într-o relaţie heterosexuală. Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri. Cercetătorii au solicitat apoi unei jumătăţi să dubleze numărul actelor sexuale întreprinse şi celeilalte jumătăţi să îşi păstreze obiceiurile sexuale ca şi până atunci.

Experimentul a durat 90 de zile, iar la finalul fiecărei zile participanţii au fost rugaţi să răspundă la un chestionar online, care oferea informatâii cercetătorilor despre dispoziţia fiecărui cuplu, dar şi cât de satisfăcuţi erau participanţii cu fiecare act sexual.

Rezultatul a fost suprinzător. Cei care şi-au dublat activitatea sexuală nu se bucurau de sex la fel de mult şi erau mai puţin fericiţi. Cercetătorii sunt de părere că forţând cuplurile respective să facă mai mult sex, acestea şi-au pierdut cu timpul motivaţia. Acest lucru ar fi putut să ducă la scăderea calităţii vieţii lor sexuale şi la dispoziţia lor generală mai puţin bună.