Mâncarea, în special cea bogată în zahăr şi grăsimi saturate, funcţionează ca un antidepresiv asupra creierului, reducând anxietatea, susţin experţii, potrivit The Telegaph.

Biscuiţii, prăjiturile şi plăcintele sunt doar câteva dintre alimentele care te pot ajuta să treci peste evenimentele traumatizante care au avut loc chiar şi în urmă cu mulţi ani, în copilărie.

Cercetătorii susţin că în urma studiilor s-a concluzionat pentru prima dată că mâncarea cu efect terapeutic poate să îndepărteze efectele traumelor care s-au petrecut cu ani în urmă.

Cu toate că testele au fost realizate pe cobai, echipa de cercetători de la Universitatea New South Wales, în Australia, speră că descoperirea va duce la noi modalităţi de a trata traumele emoţionale în cazul oamenilor.

În cadrul experimentului, pentru a le induce trauma, şoarecii au fost despărţiţi pentru scurt timp de mamele lor, unii fiind hrăniţi cu alimente normale, alţii cu prăjituri, plăcinta de carne, biscuiţi şi chiar mâncare chinezească.

Ambele grupe au dat semne de anxietate, nivelul hormonului stresului din organism fiind foarte ridicat, dar apoi, în cazul cobailor care au primit mâncare cu efect terapeutic, lucrurile au revenit la normal.