Spre deosebire de alte părţi ale corpului, tenul este expus mai mult factorilor de mediu, cărora nu li se poate adapta întotdeauna.

Pentru o îngrijire cât mai eficientă, prepară acasă chiar tu măştile potrivite tenului tău. Află care sunt acestea:

 

 

Tenul uscat. Pentru hidratare se recomandă mierea de albine, sucurilele de fructe (morcovi, castraveţi) şi infuziile de plante (coada şoricelului, tei, muşeţel).

Tenul gras. Se recomandă utilizarea unor măşti cu acţiune astringentă şi absorbantă. Masca de gutuie dată prin răzătoare are o acţiune astringentă asupra tenurilor grase.

Tenul ridat. Vitamina C este esenţială pentru tenul predispus la ridare si de aceea este bine să folosim în măştile pentru faţă fructe şi legume bogate în vitamina C, cum ar fi lămâile şi citricele, merele, căpşunile, fructele de pădure, ananasul, roşiile, etc. Deficitul de vitamina C duce la apariţia prematură a ridurilor şi scăderea tonusului pielii.

Tenul acneic. Extrem de eficient împotriva acneei este oul. Luaţi două ouă, separaţi albuşul de gălbenuş, bateţi albuşurile până devin spumă şi aplicaţi compoziţia pe zonele cu probleme. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, după care spălaţi cu apă călduţă. De asemenea, se pot aplica felii de portocale pe suprafeţele afectate.

Tenul mixt. Se recomandă aplicarea a două tipuri de măşti: pe porţiunile unde tenul este gras, măşti astringente, iar pe porţiunile unde tenul este uscat, măşti emoliente.