Cercetătorii australieni specializați în boli respiratorii investighează o ipoteză potrivit căreia o dietă bogată în fibre îi poate ajuta pe cei care suferă de astm, informează agenția Xinhua.

 

 

Potrivit acestora, o astfel de dietă poate reduce inflamația căilor aeriene la persoanele afectate de această boală, care provoacă suferinzilor perioade în care aceștia respiră cu mare dificultate.

Lisa Wood, Katherine Baines, Bronwyn Berthon și Peter Gibson, profesori la Universitatea din Newcastle, sunt de părere că un consum crescut de fibre alimentare poate contribui la controlul simptomelor.

“Unele alimente pot fi dăunătoare pentru cei care suferă de astm, cum ar fi cele de fast-food, care sunt bogate în grăsimi saturate, în timp ce altele cum ar fi fructele și legumele sunt benefice”, a declarat Lisa Wood.

“Știm din alte studii pe care le-am făcut că persoanele cu astm nu mănâncă suficiente fibre, iar o cantitate mai mare de fibre în dietă este corelată cu o mai bună funcție pulmonară și cu mai puține inflamații ale căilor respiratorii”, a explicat ea, subliniind că atunci “când mâncăm fibre solubile, bacteriile sănătoase din intestin rup fibrele creând compuși care călătoresc în sânge și au efecte pozitive în tot corpul”.