O echipă de cercetători britanici a găsit o modalitate de a încetini topirea înghețatei, inclusiv la temperaturi ridicate, datorită unei proteine naturale care se adaugă în compoziția acesteia, informează AFP.

Înghețata astfel obținută ar fi mai puțin bogată în acizi grași saturați și ar avea mai puține calorii, asigură studiul efectuat de cercetători de la universitățile din Edinburgh și Dundee.

Oamenii de știință au adăugat rețetei de înghețată o proteină naturală numită BslA, prezentă în unele alimente, având un rol de scut. Potrivit acestora, proteina se agață de celulele adipoase și de bulele de aer conținute în înghețată, permițând amestecului să fie mai stabil.

Consecința introducerii acestei proteine este că înghețata rămâne “înghețată mai mult timp”, fără ca onctuozitatea sa să fie mult afectată.

Această nouă rețetă ar putea facilita activitatea producătorilor și distribuitorilor de înghețată, deoarece permite conservarea acesteia la temperaturi mai puțin scăzute, oferind în același timp noi oportunități pentru consumatori, notează AFP.