Ochii pot fi un indiciu foarte concludent pentru starea de sănătate, medicii oftalmologi depistând boli precum glaucomul, cataracta, diabetul sau boli ale ficatului doar prin simpla examinare a retinei.

Iată câteva simptome ale ochilor şi însemnătatea acestora, potrivit Huffington Post:

Ochii roşii sau sensibilitatea la lumină ar putea fi un simptom al inflamării uveei, partea din mijlocul ochiului. Medicul Emily Graubart spune că acest lucru înseamnă că sistemul imunitar se autoatacă, iar un control medical este recomandat.

Ochii foarte uscaţi ar putea fi o cauză a faptului că nu clipiţi destul de des sau chiar o alergie. În cel mai rău caz, ar putea fi vorba de simptomul Sjogren, o boala autoimună care are ca semn distinctiv producţia anormală şi excesivă de anticorpi din sânge care sunt direcţionaţi către diverse ţesuturi din organism.

Ochii umezi. Fie că vorbim despre blocarea canalelor lacrimale, despre un vânt puternic, alergii, nisip, sau infecţii cu adevărat grave, toate acestea conduc la ochi umezi, un simptom care trece de la sine, dar dacă lucrurile se agravează, atunci este necesar să mergeţi la medic.