Considerată acidă, lămâia devine alcalină în organism şi ne ajută să ne menţinem sănătoşi. Băută dimineața pe stomacul gol, apa cu lămâie are proprietăţi miraculoase: luptă împotriva răcelii, ajută digestia, scade presiunea arterială, sporeste imunitatea, curăță pielea și detoxifică întregul organism.

 

 

Iată câteva dintre proprietăţile curative ale apei cu lămâie:

Întărește sistemul imunitar. Bioflavonoizii din lămâie acționează împreună cu vitamina C pentru creșterea capacităților sale antioxidante și contribuie la stimularea sistemului imunitar.

Menţine inima sănătoasă. Lămâia are un conţinut ridicat de potasiu, care reglează tensiunea arterială, fiind indicat persoanelor care au probleme cu inima. De asemenea, potasiul stimulează activitatea cerebrală, creşte imunitatea organismului şi menţine echilibrul la nivelul sistemului nervos. Lămâia previne accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord şi alte probleme cardiace grave.

Îmbunătăţeşte digestia. Mineralele şi vitaminele din conţinutul lămâii te ajută să ai o digestie sănătoasă eliminând toxinele din tractul digestiv si contribuind la reglarea glandelor suprarenale, curăţă tractul digestiv, scade nivelul zahărului din sânge şi ameliorează simptomele indigestiei precum arsurile la stomac și balonarea.

Îngrijeşte pielea. Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătăţire a aspectului pielii, acţionând ca un remediu antiîmbătrânire. Vitamina C din lămâie ajută împotriva ridurilor şi împotriva petelor de pe piele.

Detoxifiază. Zeama de lămâie are proprietatea de a echilibra pH-ul lichidelor din organism şi de a contribui la eliminarea toxinelor.

Te scapă de kilogramele în plus. Consumul de lămâie în combinaţie cu apa acţionează ca un accelerator în arderea grăsimilor, combate deshidratarea, constipaţia şi poate reduce senzaţia de foame.

Luptă cu infecțiile. Conţinutul ridicat de vitamina C luptă cu infecţiile, întărind sistemul de apărare al organismului. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, ajută la combaterea problemelor legate de infecţii virale și de durerile în gât. În plus, sucul de lămâie stimulează sistemul imunitar să lupte mai eficient cu infecțiile.