Căderea părului afectează numeroase femei, de toate vârstele, cauzele fiind multiple, de la anumite afecţiuni ascunse, stres, alimentaţie săracă în proteine, dezechilibru hormonal, folosirea frecventă a produselor de styling, căldura excesivă, până la utilizarea unor produse cosmetice nepotrivite.

Din fericire, natura ne pune la dispoziţie produse fără chimicale şi alte substanţe periculoase, care acţionează împotriva căderii părului. Iată câteva dintre acestea:

Ardeiul iute. Tinctura de ardei iute opreşte căderea firelor de par, stimulează circulaţia sangvină la nivelul scalpului şi determină creşterea părului. Aplică la rădăcina scalpului câteva picături de tinctură, apoi masează energic. Spală părul după cel puţin 12 ore!

Ulei de măsline şi gălbenuş de ou. Un tratament foarte eficient împotriva căderii părului este cel format din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Aplică mixtul pe păr, masează scalpul şi lasă să acţioneze 40-50 de minute după ce ai acoperit părul cu un prosop. Spală bine părul cu şampon.

Uleiul de ricin. Uleiul de ricin stimulează microcirculaţia sângelui de la nivelul scalpului, facilitând fluxul nutrienţilor de la rădăcină către vârf, asigurându-i firului hrănirea şi rezistenţa. Aplică uleiul de ricin pe scalp şi la rădăcina firelor de păr, masând uşor. Înveleşte părul cu un prosop timp de 15-20 de minute sau dacă timpul îţi permite, îl poţi lăsa să acţioneze toată noaptea. Splă bine părul. Repetă procedura o dată pe săptămână, timp de 6-8 săptămâni.

Tinctura de lavandă. Împotriva căderii părului foarte eficientă este tinctura de lavandă, care are proprietăţi excelente asupra pielii. Se aplică în fiecare seară la rădăcina părului, după care se acoperă capul timp de 1-2 ore. Se spală bine părul.

Masajul scalpului. Acordă-ţi câteva minute pe zi în care să îţi masezi scalpul cu mişcări blânde. Acest lucru va diminua nivelul stresului, va activa circulaţia sangvină şi va menţine activi foliculii de păr.