Rostopasca este o plantă cu multiple proprietăţi curative, recunoscută şi folosită încă din Antichitate pentru efectele sale vindecătoare în peste 150 de afecțiuni.

Rostopasca este un leac de încredere în bolile hepatice grave, fiind extrem de utilă în tratarea hepatitei A, hepatitei B şi a cirozei hepatice.

 

 

Prin efectele sale drenoare şi tonice, stimulează regenerarea celulei hepatice. Totodată, funcţionează şi ca un bun antiviral, astfel încât hepatitele se pot ameliora sau chiar vindeca în urma administrării preparatelor de rostopască. Este indicată şi în afecţiunile biliare precum diskinezii sau inflamaţii ale vezicii biliare.

De asemenea, planta are efect de antibiotic pe un mare număr de germeni patogeni. Sucul proaspăt arde negii şi verucile şi vindecă herpesul bucal şi genital. Rostopasca este folosită şi în tratarea tuberculozei pielii, a rănilor, fistulelor şi psoriazisului. Bătăturile, dar şi tumorile maligne de piele se pot trata cu ajutorul compreselor cu infuzie şi suc de rostopască. Pentru cataractă şi petele de pe cornee, sângerarea retinei şi a dezlipirii de retină se recomandă sucul de rostopască.

Rostopasca este este depurativă (curăţă sângele) şi hematopoetică (ajută la formarea sângelui) de aceea poate fi un bun remediu și în tratamentul leucemiei. Totodată, în cazul cancerelor hepatice, extractul de plantă poate opri procesul de dezvoltare a tumorilor.

Deoarece conţine o gamă largă de alcaloizi, în doze mari planta este toxică. Depăşirea dozei recomandate duce la complicaţii precum gastroenterită, tuse, probleme de respiraţie, spasme digestive, halucinaţii şi tulburări cardiace.